The Seven Lost Secrets of Success by Joe Vitale

Ada banyak nama legendary yang kita biasa dengar bila bab advertising ni. Namun, ada satu nama yang saya pertama kali dengar. Bruce Barton. 

Bila saya jumpa buku Joe Vitale ni, saya curious. Siapa Bruce Barton? Kenapa buku ni dinamakan sebagai The Seven Lost Secrets of Success: Million – Dollar Ideas of Bruce Barton, America’s Forgotten Genius

Kali ni saya nak berkongsi apa yang saya dapat daripada buku ni. 

“Business is a great teacher. It makes you take risks, go for your dreams, face fears, handle your emotions, deal with difficult people, and learn balance.” – Joe Vitale. 

Kenapa kita kena advertise apa yang kita buat?

Orang tak tahu apa yang kita boleh buat untuk mereka kecuali kita beritahu mereka. Dan kita kena sentiasa beritahu mereka.kalau kita tak beritahu mereka, mereka tak tahu yang kita boleh tolong selesaikan masalah mereka. Mereka akan pergi kepada orang yang selalu advertised. 

Kalau tak ada orang tahu apa yang kita jual, takde orang akan datang beli. 

“You must advertise.”

Bruce Barton ada kongsikan TUJUH rahsia macam mana nak advertise apa yang kita buat. 

Secret #1 : Reveal the business nobody knows 

“How does your business serve life? How do you contribute to the improvement of lives?”

Pernah tak terfikir bisnes kita ni boleh bantu orang dari segi apa? Apa yang kita boleh improve? 

Revealing the business nobody knows = think what people really want. Educate people about what you do. Tell people what you are all about. 

Cosmetic companies don’t sell lipstick; they sell romance. Lipstick is a device to attain the desired end. 

Apa yang manusia mahu? 

  • Security
  • Sex
  • Power 
  • Immortality 
  • Wealth 
  • Happiness 
  • Safety 
  • Health 
  • Recognition 
  • Love 

“People are logical and emotional. You have to appeal to both sides to capture their loyalty.” 

Secret #2 : Be an expert to lead people 

“People love experts. Authorities are more easily listened to because we assume they know what they’re talking about.” 

Set yourself up as the expert in your field. 

Cuma duduk dan fikir sebentar. Apa benda yang kita boleh buat dan kita boleh kongsikan kepada orang lain? Kita sebenarnya ada kelebihan namun mungkin sebab kita tak perasan jadi kita tak sedar. 

Secret #3 : Write persuasively 

Salah satu sebab kenapa Bruce Barton boleh berjaya adalah sebab dia boleh menulis simple dan snappy copy yang membuatkan orang tertarik dengan apa yang dia tawarkan. 

Dia juga ada kongsikan tentang hypnotic stories. 

“Stories move people.” 

Jean Houston ada cakap,

“We are storied people. We group the experiences of our lives into stories. We gossip in story format. We don’t see life as a river; we see it as a story with a definite beginning, middle, and end. Stories make life easier to understand.” 

“Stories are a powerful way to persuade people.”

“Stories are a way for a message to be delivered indirectly.” 

“Good story can deliver the point better than anything else imaginable.” 

Cuba duduk dan fikir sebentar. 

Ada tak success story dalam bisnes kita sekarang? 

Siapa yang dah beli produk/servis kita dan berjaya dapat hasil? Apa transformasi mereka? 

Semua story kita boleh gunakan untuk jual apa yang kita offer dalam bisnes kita. 

Ada satu cerita Bruce Barton ni yang melekat dalam kepala saya. 

Ada satu masa ni ada lah seorang lelaki yang kerja sales manager kena buang kerja. Dia ni pandai menulis effective sales letters. Bila dia kena buang kerja, dia jadi depressed dan rasa tak boleh nak buat apa – apa. Then dia datang jumpa Bruce Barton nak meluah. 

Lepas tu bila Bruce Barton dengar je cerita lelaki ni, si Bruce terus bawa dia ke tingkap dan tunjuk bangunan bangunan yang ada depan tingkap tu sambil kata, 

“Kau cakap kau boleh tulis sales letter kan? Prove it. Depan ni ada banyak gila bangunan yang ada orang bisnes kat dalam tu. pergi tulis surat kat mereka cakap yang mereka perlukan kau untuk jual barang mereka.” 

Bruce Barton challenge lelaki tu untuk prove yang dia ni betul pandai tulis sales letter. 

Lelaki tu of course lah sahut cabaran kan. Dia berjaya dapat $25,000 setahun masa tahun 1920s. 

“Stories give color and life to your message. They involve people, entertain them, and stick with them.” 

“Stories hold attention, enrich our lives , and – if they’re well done – inspire and motivate us. 

Bruce Barton ada cakap,

“The great game of life was to challenge yourself to become the best you could possibly be, whether in business or at home.” 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *